/

Nikada niste vidjeli ništa slično.

linija

Jer ništa slično ne postoji. Spektakularan Retina ekran. 100% flash tehnologija. Najbrži procesori. Nevjerojatno tanak i lagan dizajn 13-inčnog i 15-inčnog modela. Zajedno, ove karakteristike omogućavaju da prijenosni računar čini ono što dosad nije bilo moguće. A to vrijedi i za sve što stvorite koristeći ga.

linija

hero

linija

retina_icon

linija

Retina ekran

linija

Mnoštvo detalja činisavršenu sliku.

linija

Željeli smo da ekran ovog MacBook Pro kompjutera bude živopisan poput vaše mašte. Ekran na kojem će se sve prikazivati živopisno, oštro i s obiljem detalja. Proizveli smo ekran za prijenosni računar s najvećom rezolucijom na svijetu – i naš najzadivljujući Retina ekran dosad.

linija

mac book pro retina

 linija

Pogled vrijedan miliona piksela.

 

retina_one_screen

Kada smjestite toliko piksela na ekran – više od četiri miliona na 13-inčnom modelu i više od pet miliona na 15-inčnom modelu – rezultati su zaista impresivni. Gustoća piksela toliko je visoka da vaše oči neće moći razlikovati pojedinačne piksele. Slike postižu novi nivo realnosti. Tekst je nevjerojatno oštar. Spektakularna rezolucija od 2560 x 1600 na 13-inčnom MacBook Pro računalu i jednako impresivna rezolucija od 2880 x 1800 na 15-inčnom MacBook Pro računalu omogućuju da vidite više na slikama visoke rezolucije s preciznošću svakog piksela.

 

Više boje. Više kontrasta. Manje odsjaja.

 

 

Retina ekran smanjuje odsjaj do 75 posto istovremeno zadržavajući zapanjujuću boju i kvalitetu. Zapravo ga odlikuje 29 posto veći omjer kontrasta od ekrana standardnog MacBook Pro modela. Crno postaje crnje. Bijelo postaje bjelje. A sve između bogato je i živopisno. IPS tehnologija pruža vam široki prikaz od 178 stepeni svega što vidite na ekranu, tako ćete razliku uočiti iz gotovo svakog ugla. I uživat ćete u onom što vidite.linija

linija

 

 flash_icon

linija

100% Flash spremanje podataka.

linija

Sve je brže.

linija

Kada si postavite cilj za izradu prijenosnog kompjutera budućnosti visokih performansi, počinjete od temelja. Za MacBook Pro s Retina ekranom, taj temelj je flash. Jer kada izrađujete prijenosni računar utemeljen na 100% flash spremanju podataka, ne samo što sve postaje trajnije, pouzdanije i energetski učinkovitije – sve je i brže. Mnogo, mnogo brže.

linija

mac poluotvoreni

linija

Ne zove se „flash” bez razlogachart

 

Primijetit ćete razliku u svemu što radite: za pokretanje su potrebne sekunde, aplikacije se brzo otvaraju, čak i kretanje po radnoj površini postaje iznimno fluidno i brzih reakcija. A sve to zahvaljujući flash pohrani koja vam pruža do četiri puta bolje performanse od uobičajenog tvrdog diska. To znači da vrlo brzo možete uvesti goleme biblioteke fotografija u aplikaciju Aperture. Na 15-inčnom modelu, flash pohrana zajedno sa četverojezgrenim procesorima i zasebnom grafikom visokih performansi brzo obavlja čak i najzahtjevnije zadatke uređivanja u programu Final Cut Pro. S obzirom da su modeli MacBook Pro računala opremljeni s do 768 GB flash diska, sve svoje važne datoteke možete uvijek imati pri ruci. Flash ne sadrži pokretne dijelove, što ga čini nevjerojatno izdržljivim i tihim. Osim toga, flash pohrana izuzetno je energetski učinkovita, što znači da MacBook Pro može biti u stanju čekanja do mjesec dana bez priključivanja na napajanje. Bilo da se radi o jednom ili 30 dana, MacBook Pro sa 100% flash-diskom nastavit će raditi upravo ondje gdje ste stali.

 

 

 

linija

battery_icon

linija

Dugotrajna baterija.

linija

7 sati punjenja, 30 dana u stanju mirovanja.

linija

MacBook Pro ima više od puke snage obrade. Odlikuje ga i nevjerojatan kapacitet energije baterije. Možete raditi više nego ikad uz samo jedno punjenje.

linija

 

 

Kada snaga sretne snagu.sat

 

Vijek trajanja baterije od sedam sati impresivan je za svaki prijenosni kompjuter. Ali za prijenosni kompjuter visokih performansi sa ekranom iznimno visoke rezolucije, vrhunskim procesorima i grafikom te supertankim dizajnom, to je apsolutno nevjerojatno. Ugrađena baterija pruža vam do 1.000 ciklusa potpunog punjenja i pražnjenja i do 30 dana čekanja uz trenutačno uključivanje.

 

 

 

 

 

 

linija

 

i7_icon

linija

Najbrži procesori za laptope

linija

Dvije jezgre. Četri jezgre. Ozbiljna sila.

linija

MacBook Pro s Retina zaslonom ima najnovije dvojezgrene i četverojezgrene Intel procesore. Oni su mišići koji se kriju iza najsnažnijih prijenosnih računala koja smo ikad izradili.

linija

 i7_hero

 

linija

Novi mobilni snagatori.

linija

Uz dvojezgreni procesor Intel Core i5 ili Intel Core i7, 13-inčni MacBook Pro s Retina ekranom omogućava vam da sa sobom ponesete i aplikacije sa najzahtjevnijim performansama.To znači da gdje god ponesete fotoaparat, možete ponijeti i Aperture te cijeli digitalni fotografski studio. Tehnologija Hyper-Threading, koja poboljšava performanse na način da omogućuje da svaka jezgra istovremeno radi više zadataka, uključena je u svaki model. A s brzinama do 2,9 GHz i Turbo Boost brzinama do 3,6 GHz, ovi procesori su spremni za sve.linija

15-inčni MacBook Pro s Retina ekranom ima snagu za još više fantastičnih stvari. Četverojezgreni procesori Intel Core i7 treće generacije zajedno s vrhunskom mikroarhitekturom od 22 nanometra pružaju najbrže performanse dosad u MacBook Pro komjuteru. S brzinama do 2,7 GHz, do 8 MB dijeljene L3 predmemorije i Turbo Boost brzinama do 3,7 GHz ovi procesori omogućavaju brzo izvođenje i najsloženijih zadataka u profesionalnim aplikacijama kao što je Final Cut Pro. Također podržavaju do 16 GB superbrze memorije od 1600 MHz. To znači da je 15-inčni MacBook Pro spreman za rad o kakvom ste samo mogli sanjati, gdje god vas put ponese.

linija

 

 graphics_icon

linija

Grafika sljedeće generacije.

linija

Besprijekorne performanse ekrana.

linija

Grafika je tako brza, glatka i realistična da biste lako mogli zaboraviti da gledate u ekran kompjutera.

linija

 graphics_hero

 linija

Snaga u svakom pikselu.

linija

13-inčni MacBook Pro s Retina ekranom odlikuje se grafikom Intel HD Graphics 4000, idealnom za svakodnevne zadatke i za kreativne aplikacije sa zahtjevnom grafikom. S lakoćom prelistajte velike albume s fotografijama. Igrajte igre sa čudesnim detaljima. Priključite jedan ili dva vanjska ekrana. To je jednostavno drugi način koji čini ovaj 13-inčni MacBook Pro malen veličinom, ali velik u performansama.

linija

15-inčni model opremljen je fenomenalnim ekranom – i jednako dobrim grafičkim procesorom. Grafički procesor NVIDIA GeForce GT 650M, temeljen na Kepler arhitekturi s namjenskom videomemorijom od 1 GB, pruža do 60 posto brže grafičke performanse od svih laptopa koje smo dosad izradili. Također daje dovoljno snage za rad Retina ekrana od nevjerojatnih pet miliona piksela, kao i dva vanjska ekrana. I sve to dok istovremeno obavlja grafički najzahtjevnije zadatke – renderiranje HD videozapisa i uređivanje RAW fotografija – brzo, jednostavno i nevjerojatno fluidno.

linija

features_thunderbolt_icon(2)

linija

Priključci.

linija

portovilijevodesno

linija

Budućnost brzog prenosa podataka. Ovdje i sada.

linija

Sve na MacBook Pro kompjuteru s Retina ekranom ima visoke performanse – čak i ulaz/izlaz. Bilo da odaberete 13-inčni ili 15-inčni model, dobit ćete dva Thunderbolt priključka – najbrži i najsvestraniji dostupni ulaz/izlaz. To je ogromna prednost pri povezivanju s gotovo svim uređajima – vanjskim ekranima mrežama (adapter se prodaje zasebno). Tome dodajte dva USB 3 priključka, HDMI priključak te slot za SDXC karticu i u samo nekoliko minuta možete izraditi potpuno opremljen profesionalni studio utemeljen na MacBook Pro kompjuteru.

linija

wifi_icon

Ostanite povezani uz najnapredniju bežičnu tehnologiju.

Upoznajte vrhunski kreativni mobilni studio. S naglaskom na „mobilni“. Opremljeni najnovijom 802.11n Wi-Fi5 tehnologijom s trostrukim tokom podataka i bežičnom tehnologijom Bluetooth 4.0 možete odspojiti uređaj i dalje ostati povezani – s vašom mrežom, bežičnim perifernim uređajima i cijelim svijetom. A uz AirPlay i Apple TV, možete putem bežične veze reprodukovati videozapise, prikazivati fotografije i uživati u muzici s MacBook Pro kompjutera na HDTV-u.

linija

av_title copy

linija

Zvučne i vizuelne karakteristike.

linija

stereo speakers

linija

Napredni dizajn zvučnika. Vaš laptop nikada nije zvučao ovako dobro.

graf 2

 

Dok ne čujete zvučnike unutar MacBook Pro kompjutera, niste čuli sve. Za nešto tako tanko i lagano, zvuk je nevjerojatan. A uz široki dinamički raspon, optimalni balans i izvrsnu, ekspresivnu kvalitetu možda će vam ovi zvučnici zvučati predobro da bi bili istiniti. To je zato jer smo naporno radili na dizajnu kako bismo maksimizirali kvalitetu svakog pojedinog decibela.

 

 

Dva mikrofona. Čut će vas jasno i glasno.

 

 

Dva ugrađena mikrofona izvrsno vam služe kada želite da vas čuju. Ako npr. uspostavljate FaceTime poziv mikrofoni će smanjiti pozadinsku buku oko laptopa. A kada koristite Diktat, oni stvaraju prilagodljiv zvučni snop koji se inteligentno prilagođava za prepoznavanje vašeg glasa – umjesto buke oko vas.

 

 

 

 

 

 

 

 

linija

multitouch

linija

icloud_title

linija

iCloud.

linija

Vaš sadržaj. Na svim vašim uređajima.

 

iCloud pohranjuje vaše sadržaje i omogućuje pristup muzicii, fotografijama, kalendarima, kontaktima, dokumentima i ostalom s bilo kojeg uređaja. Stoga, ako s pomoću iPhone uređaja snimite fotografiju ili izmijenite raspored sastanaka na iPad uređaju, iCloud će se pobrinuti da se sve prikaže i na vašem Mac kompjuteru. A radi i u suprotnom smjeru – napravite li popis na Mac računalu, možete ga urediti na iPhone uređaju

linija

icloud_macbookpro_retinalinijaSoftware spreman za retina tehnologiju.

linija

Vaš omiljeni softver u novom ruhu.

linijalinija

Kako bismo iskoristili predivan Retina ekran, aplikacije za OS X Mountain Lion kao što su Safari, Mail, Kalendar, Kontakti i druge – kao i ostale aplikacije tvrtke Apple uključujući iPhoto, iMovie, Pages, Numbers, Keynote, iTunes, Aperture i Final Cut Pro – već su optimizirane, a ostale aplikacije tvrtke Apple bit će ažurirane uskoro. 

linija

software

 

Specifikacija

 

13 – inčni za retina ekranom/ 15 – inčni za retina ekranom

 

Ekran

 

Retina zaslon: 13,3-inčni (dijagonalno) zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem i IPS tehnologijom

Inherentna rezolucija 2560 x 1600, pri 227 piksela po inču s podrškom za milijune boja

Skalirane rezolucije: 1680 x 1050, 1440 x 900 i 1024 x 640 piksela

 

Retina zaslon: 15,4-inčni (dijagonalno) zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem i IPS tehnologijom

Inherentna rezolucija 2880 x 1800, pri 220 piksela po inču s podrškom za milijune boja

Skalirane rezolucije: 1920 x 1200, 1680 x 1050, 1280 x 800 i 1024 x 640 piksela

 

Procesor

 

Dvojezgreni radnog takta 2,5 GHz

Procesor Intel Core i5 (Turbo Boost do 3,1 GHz) s 3 MB dijeljene L3 predmemorije (model 13,3)

 

Dvojezgreni radnog takta 2,6 GHz

Procesor Intel Core i5 (Turbo Boost do 3,2 GHz) s 3 MB dijeljene L3 predmemorije (model 13,3)

 

Četverojezgreni radnog takta 2,4 GHz

Procesor Intel Core i7 (Turbo Boost do 3,4 GHz) sa 6 MB dijeljene L3 predmemorije (model 15,4)

 

Četverojezgreni radnog takta 2,7 GHz

Procesor Intel Core i7 (Turbo Boost do 3,7 GHz) sa 6 MB dijeljene L3 predmemorije (model 15,4)

 

Pohrana

 

128/256 GB (model 13,3)

256/512 GB (model 15,4)

 

Veličina i težina

 

Visina: 1,9 cm (0,75 inča)

Širina: 31,4 cm (12,35 inča)

Dubina: 21,9 cm (8,62 inča)

Težina: 1,62 kg (3,57 funti) (model 13,3)

 

Visina: 1,8 cm (0,71 inč)

Širina: 35,89 cm (14,13 inča)

Dubina: 24,71 cm (9,73 inča)

Težina: 2,02 kg (4,46 funti) (model 15,4)

 

Podrška za video

 

Intel HD Graphics 4000

Dvostruki zaslon i videozrcaljenje: istovremeno podržava punu inherentnu rezoluciju na ugrađenom zaslonu i do 2560 x 1600 piksela na do dva vanjska zaslona u milijunima boja

Thunderbolt digitalni videoizlaz

Inherentni Mini DisplayPort izlaz

DVI izlaz uz adapter za spajanje priključka Mini DisplayPort na DVI priključak (prodaje se zasebno)

VGA izlaz uz adapter za spajanje priključka Mini DisplayPort na VGA priključak (prodaje se zasebno)

Dual-link DVI izlaz uz adapter za spajanje priključka Mini DisplayPort na dual-link DVI priključak (prodaje se zasebno) (model 13,3)

 

 

Intel HD Graphics 4000

NVIDIA GeForce GT 650M s 1 GB GDDR5 memorije i automatskim prebacivanjem između grafika

Dvostruki zaslon i videozrcaljenje: istovremeno podržava punu inherentnu rezoluciju na ugrađenom zaslonu i do 2560 x 1600 piksela na do dva vanjska zaslona u milijunima boja

Thunderbolt digitalni videoizlaz

Inherentni Mini DisplayPort izlaz

DVI izlaz uz adapter za spajanje priključka Mini DisplayPort na DVI priključak (prodaje se zasebno)

VGA izlaz uz adapter za spajanje priključka Mini DisplayPort na VGA priključak (prodaje se zasebno)

Dual-link DVI izlaz uz adapter za spajanje priključka Mini DisplayPort na dual-link DVI priključak (prodaje se zasebno) (model 15,4)

 

Kamera

 

FaceTime HD kamera od 720p

 

Povezivost i proširenje

 

Priključak za napajanje MagSafe 2

Dva Thunderbolt priključka (do 10 Gb/s)

Dva USB 3 priključka (do 5 Gb/s)

HDMI priključak

Priključak za slušalicu

Utor za SDXC karticu

Adapter za spajanje priključka Apple Thunderbolt na FireWire priključak (prodaje se zasebno)

Adapter za spajanje priključka Apple Thunderbolt na priključak za gigabitni Ethernet (prodaje se zasebno)

 

Bežično povezivanje

 

Wi-Fi

802.11n Wi-Fi bežično povezivanje;3 kompatibilno s IEEE 802.11a/b/g

Bluetooth

Bluetooth 4.0 bežična tehnologija

 

Zvučni zapis

 

Dva mikrofona

Priključak za slušalicu

Slušalica/optički digitalni audioizlaz (miniutičnica)

Podrška za Apple slušalice za iPhone s mikrofonom

 

Tastatura i trackpad

 

Potpuna tastatura s pozadinskim osvjetljenjem sa 78 (SAD) ili 79 (ISO) tipki, uključujući 12 funkcijskih tipki i 4 tipke strelica (raspored obrnutog slova “T”) sa senzorom ambijentalne rasvjete. Multi-Touch trackpad za preciznu kontrolu pokazivača; podržava mogućnosti inercijskog pomicanja, primicanje, rotaciju, povlačenje, povlačenje s tri prsta, povlačenje s četiri prsta, dodirivanje, dvostruki dodir i pomicanje

 

Baterija i napajanje

 

Do 7 sati bežičnog mrežnog rada

Do 30 dana u stanju mirovanja

Ugrađena litij-polimerna baterija od 74 Wh

MagSafe 2 adapter za napajanje od 60 W sa sustavom upravljanja kabelima; MagSafe 2 priključak za napajanje (model 13,3)

 

Do 7 sati bežičnog mrežnog rada

Do 30 dana u stanju mirovanja

Ugrađena litij-polimerna baterija od 95 Wh

MagSafe 2 adapter za napajanje od 85 W sa sustavom upravljanja kabelima; MagSafe 2 priključak za napajanje (model 15,4)

 

Električni i radni zahtjevi

 

Linijski napon: 100 V do 240 V AC

Frekvencija: 50 Hz do 60 Hz

Radna temperatura: od 10 do 35°C (od 50 do 95°F)

Temperatura kada ne radi: od -25 do 45°C (od -13 do 113°F)

Relativna vlažnost zraka: od 0 do 90%, bez kondenzacije

Maksimalna radna visina: 3.000 metara (10.000 stopa)

Maksimalna visina skladištenja: 4.500 metara (15.000 stopa)

Maksimalna visina prijevoza: 10.500 metara (35.000 stopa)

 

Uključeni software

 

OS X Mountain Lion

Mac App Store

Safari

Mail

Poruke

Kalendar

Kontakti

Podsjetnici

Bilješke

Time Machine

FaceTime

Photo Booth

Game Center

iTunes

iLife

 

Uključuje sljedeće

 

MacBook Pro s Retina zaslonom

Adapter za napajanje MagSafe 2

Zidni utikač za izmjeničnu struju

Kabal za napajanje


Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress